Sallad Nicoise

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

25min 9 ingredienser

Den här salladen är en riktig vår och sommardröm som är ett stående inslag på franska restauranger, speciellt på Rivieran. Den serveras gärna med ett svalt glas rosé eller vitt vin och färskt bröd. Ingredienserna i en sallad Nicoise kan variera, men tonfisk, ägg, oliver, sardeller och senapsdressing brukar utgöra basen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6
ägg
6
medelstora potatisar, gärna Amadine
300 g
haricots verts
200 g
tonfisk
1/2
rödlök
1 frp
cocktailtomater, gärna i olika färger
2
Hjärtsallader
Dressing
2 msk
dijonsenap
1
vitlöksklyfta
3
Sardeller, filéer
2 tsk
kaprisspad
1 1/2 dl
1/2 dl
färsk timjan, hackad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar