Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 15 ingredienser

Som smakrik och väldigt lättlagad kvalar den här krämiga kikärtsgrytan in både som vardagsklassiker men också som alternativ vid festliga tillfällen. Om det råkar bli något över och resterna värms upp dagen efter är smakerna ännu tydligare och mustigare.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
2
hackade vitlöksklyftor
1
skivad gul lök
1
nypa chiliflakes
200 g
bladspenat
2 dl
vatten
1 msk
koncentrerad grönsaksfond eller kycklingfond
salt
nymalen svartpeppar
1-2 tsk
torkad oregano
250 g
körsbärstomater
Till servering
färsk oregano
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (45)

(45)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Margit

Suveränt gott, hade inte spenat hemma så jag tog mangold från frysen i stället.
10 av 10 poäng, rekommenderar varmt!

Anna Mellberg

Margit, det värmer våra hjärtan att höra det! Vi önskar dig många goda måltider framöver, hälsningar från vännerna på Zeta

Danieö

Det här var otroligt gott!
Böt ut mascarponen mot naturell färskost för att få rätten laktosfri, det fungerade bra.
Kommer laga denna igen!

Anna Mellberg

Hej Daniel! Låter som en bra anpassning av receptet, vi är så glada att du gillade det! Hälsningar vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar