Friterade grönsaker med sardelldipp

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

förrättsportioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Sardelldipp
8
Sardeller, finhackade
3 msk
bladpersilja, hackad
1 msk
Kapris medelstora, finhackad
1
citron, saft
1/2
röd chili,finhackad
Grönsaker
1 knippe stora
salviablad
1/2
blomkål, blomkålsbuketter
200 g
brysselkål
Frityrsmet
2 dl
idealvetemjöl
2 dl
öl eller kolsyrat vatten
1
äggvita
Salt och nymalen svartpeppar
1 1/2 l
Zeta frityrolja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar