Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 12 ingredienser

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

macka
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
250 g
frysta edamamebönor, tinade
1 dl
1
citron, finriv det yttersta skalet
2 msk
citron, saft
1
aubergine
1 skiva
ljust surdegsbröd, rostad
2
salladsblad
flingsalt
nymald svartpeppar
Till dekoration
späda salladsblad

Gör så här

Tips!

Auberginen kan ersättas av några skivor rökt eller gravad lax.

Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs mer på breoliv.se.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar