Böngryta med tomat och salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Den här vegetariska böngrytan får en lite pepprig smak från salvia. Om du vill servera den med kött så passar det utmärkt med stekt bogfläsk till.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 1/2 dl
Zeta Olivolja Extra Mild
10 blad
salvia eller 1 1/2 msk torkad
2–3
krossade vitlöksklyftor
2 fpk
Cannellinibönor Ekologiska, sköljda och avrunna
1 1/2 dl
1/2 tsk
salt
lite peppar

Gör så här

Tips!

Servera som på bilden med stekt bogfläsk.
Om du vill ge rätten en krämigare karaktär så kan du behålla hälften av bönspadet från burken och blanda i.

 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (19)

(19)

Vad tycker du?

1 kommentar

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar