Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 5 ingredienser

Grillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
aubergine
1
grön zucchini
2
röda paprika
1
rödlök
1 kruka
bladpersilja plockad
Vitlöksvinägrett
1
vitlöksklyfta finriven
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Går även att rosta i ugnen på 275 grader i cirka 10 till 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (75)

(75)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Florence Wignell

Verkar gott med ugnsrostade grönsaker men hittade inte ugnstemperaturen.

Sophie Berlin

Hej Florence,
Det här receptet är tänkt att man grillar grönsakerna i grillpanna eller på grillen. Vill du ugnsbaka går det också bra, sätt då ugnen på 275 grader och ugnsbaka 10-15 minuter.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...