Örtsås med olivolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tycker du?

10min 8 ingredienser

Härligt grön sås med fräsch smak av örter och smakrik olivolja. Enkel att göra och passar till det mesta som exempelvis ugnsbakade grönsaker, stekt kyckling eller grillat. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi att du använder dig av örter som finns i säsong.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 kruka
basilika, blad och stjälkar
1/2 kruka
persilja, blad och stjälkar
2
vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar
4 dl
matyoghurt
1
citron, zest och juice

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Bodil Avbryt svar

Elisabet Ekman

Ska man ha citronjuice också? Inte bara zest alltså?

Anna Mellberg

Hej Elisabet, tack för att du uppmärksammade oss på att det inte fanns beskrivet i instruktionstexten. Nu är det redigerat. Hälsningar från vännerna på Zeta