Tiramisu

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 7 ingredienser

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder "pigga upp mig" på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
äggvitor
100 g
strösocker
4
äggulor
1 fpk
12 stycken Vicenzi Vicenzovo Savoiardo
1 dl
starkt kaffe
kakao

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)

Vad tycker du?

7 kommentarer

Helle

En undran angående receptet.
Ska det vara 2 äggvitor och 2 äggulor totalt?

Sophie Berlin

Hej Helle,
Det ska vara 2 äggvitor och 4 äggulor totalt. Du separerar äggulorna från vitorna och vispar de var för sig. De äggvitor som blir över kan du spara i kylen och steka upp som omelett till frukost eller varför inte göra en god maräng.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco