Recept Tiramisú

Du behöver

4 ägg, separerade i gulor och vitor

1 ½ dl florsocker, till äggblandingen

250 g Zeta Mascarpone

2 dl starkt kaffe, gärna espresso

1 dl Marsalavin, eller vin Santo

1 msk  florsocker , till kaffeblandningen

10-12 st Vicenzi Savoiardo kex

 

Gör så här

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.

Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.

Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.

Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.

Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.

Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.