Recept Tiramisú
Du behöver
4 ägg, separerade i gulor och vitor
1 ½ dl florsocker, till äggblandingen
250 g Zeta Mascarpone
2 dl starkt kaffe, gärna espresso
1 dl Marsalavin, eller vin Santo
1 msk florsocker , till kaffeblandningen
10-12 st Vicenzi Savoiardo kex
Gör så här
Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm.
Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.
Blanda kaffe, marsalavin och florsocker.
Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen.
Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas.
Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex.
Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.