Recept Poké bowl på italiensk vis
Du behöver
350 g Zeta Carnaroliris Casa Di Luca
2 tsk salt
1 dl Zeta Balsamvinäger rosé
1 morrot
1 avokado
1 broccoli, 250 g
3 salladslökar
1 frp Zeta Kidneybönor, 410 g
2 msk Zeta Kapris medelstora
500 g laxfilé (gärna Salmalax)
1 dl japansk soya
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk Zeta Sardellcrème
1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
Gör så här
Riset
1. Koka riset i knappt dubbla mängden (volym) vatten tillsammans med saltet.
2. Koka till riset känns mjukt, 18-20 minuter. Blanda med rosébalsamico.
Grönsaker
3. Skala och strimla moroten med en skalare.
4. Dela och kärna ur avokadon, skeda ur bitar.
5. Skär broccolin till buketter, skiva stammen.
6. Koka broccolin en minut i lättsaltat vatten, spola kallt.
7. Strimla salladslökarna.
8. Häll av bönorna och spola dem ordentligt med kallt vatten.
Lax
9. Skiva laxen i 3-4 mm tjocka skivor och lägg i små portionsbuntar på en plåt.
10. Rör ihop soja, vitlök, sardellcrème och olivolja.
11. Skeda marinaden över laxen och låt stå i 15 minuter före servering.
Majonnäs
12. Vispa ihop äggula, senap och vinäger i skål.
13. Tillsätt rapsoljan försiktigt under vispning, avsluta med chili- och vitlöksoljan.
14. Rör ner gräslöken samt salta och peppra.
Servering
15. Lägg det nykokta riset på ett stort fat.
16. Arrangera grönsakerna på, strö lite flingsalt över.
17. Bränn laxen en aning med en gasolbrännare och lägg på fatet.
18. Servera med chili- och vitlökssåsen.