Recept Matig grynsallad

Du behöver

3 dl Zeta 5 Gryner Ekologisk

1 gul lök hackad

3 vitlöksklyftor hackade

1 morot skalad och tärnad

2 selleristjälkar skivade

1/2 dl Zeta Olivolja Classico eller Originalen

Salt och nymalen svartpeppar

2 msk Zeta Kapris små

2 tsk finrivet citronskal

Hackad persilja

Gör så här

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Häll i grynerna och koka i 8–10 minuter, rör om då och då.

Låt rinna av i ett durkslag.

Fräs under tiden grönsakerna i olivolja på medelvärme i ca 4 minuter utan att de tar färg.

Blanda i de kokta grynen, salta och peppra.

Tillsätt kapris och citronskal, vänd ner hackad persilja.

Servera som egen rätt eller till fisk, kyckling eller grytor.