Recept Matig grynsallad
Du behöver
3 dl Zeta 5 Gryner Ekologisk
1 gul lök hackad
3 vitlöksklyftor hackade
1 morot skalad och tärnad
2 selleristjälkar skivade
1/2 dl Zeta Olivolja Classico eller Originalen
Salt och nymalen svartpeppar
2 msk Zeta Kapris små
2 tsk finrivet citronskal
Hackad persilja
Gör så här
Koka upp rikligt med vatten och salta.
Häll i grynerna och koka i 8–10 minuter, rör om då och då.
Låt rinna av i ett durkslag.
Fräs under tiden grönsakerna i olivolja på medelvärme i ca 4 minuter utan att de tar färg.
Blanda i de kokta grynen, salta och peppra.
Tillsätt kapris och citronskal, vänd ner hackad persilja.
Servera som egen rätt eller till fisk, kyckling eller grytor.