Recept Matig grynsallad

Du behöver

3 dl Zeta 5 Gryner Ekologisk

1 gul lök hackad

3 vitlöksklyftor hackade

1 morot skalad och tärnad

2 selleristjälkar skivade

1/2 dl Zeta Olivolja Classico eller Originalen

Salt och nymalen svartpeppar

2 msk Zeta Kapris små

2 tsk finrivet citronskal

Hackad persilja

Gör så här

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Häll i grynerna och koka i 8–10 minuter, rör om då och då.

Låt rinna av i ett durkslag.

Fräs under tiden grönsakerna i olivolja på medelvärme i ca 4 minuter utan att de tar färg.

Blanda i de kokta grynen, salta och peppra.

Tillsätt kapris och citronskal, vänd ner hackad persilja.

Servera som egen rätt eller till fisk, kyckling eller grytor.

 

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.