Pasta Maccaronetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser

Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. En köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
stor gul lök
1
palsternacka
1/4
rotselleri, ca 100 g
2
vitlöksklyftor
250 g
köttfärs
1 frp
finkrossade tomater
1 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
honung
nymalen svartpeppar
salt
Till servering

Gör så här

Tips!

Låt gärna den hårda kanten av parmesanosten koka med som en extra smaksättning. Det ger en fin mustighet till såsen.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (154)

(154)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Lången

Kan man använda bönor istället för kikärtor?

Anna Mellberg

Hej! Det fungerar alldeles utmärkt. Vi har testat med flera olika bönor (man tager vad man haver) med lika gott resultat. Svarta bönor ger viss färgförändring av rätten- men smaken är fortfarande god. Hälsningar Anna på Zeta

Pernilla

Fantastiskt att man kan blanda kikärtor och färs, helt nytt för mig. Att mixa eller riva grönsakerna är något jag heller aldrig gör. Resultatet blev överraskande gott, en god och mustig sås.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar