Spaghetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (533)

(533)

Vad tycker du?

1tim 18 ingredienser

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1
liten morot
1
liten bit rotselleri finhackad
2 dl
vatten
1 frp
konserverad körsbärstomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
salt
svartpeppar
strösocker
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (533)

(533)

Vad tyckte du om receptet?

41 kommentarer

Nicole

Älskarrrrrr!!!!! Reseptet godaste jag testat hittills 😍

Björn Erlendsson

Mycket bra basrecept. Funkar utmärkt att laga enligt receptet och så kan man såklart variera lite med andra kryddor, mer av något och mindre av något och byta ut delar av färs med andra proteiner. Andra eller mer rotfrukter funkar också fint. Men igen. Bra basrecept och när man känner att det sitter så kan man gå loss. Har använt det sen typ det kom ut första gången. Tack 🙂

Il Johan

Tips är att använda lite mjölk för att runda av smakerna. Speciellt syran från tomaterna. Tillsätt efter att köttet brynts ca 1dl per 500g kött. Sedan kan tomaterna tillsättas.

Björn

Bra recept. Ibland får jag inte tag på selleri eller rotselleri i lokal butiken men det funkar utan. Odlar palsternacka och slänger i det ibland när jag har.
Men det viktigaste tycker jag i receptet är; att ha i vin, att använda bra körsbärstomater, att ha bra kryddor (som smakar ordentligt), att inte snåla med tomatpuré och att låta det fräsa med för att få bort syrran och bittra smaken, och kanske det viktigaste. Låta det sjuda i över en timme. Ofta kör jag nästan två. 🥰 Tack för bra grundrecept

Lotta

Bästa receptet! Byter bara ut det vita vinet mot rött!
Dagar när jag vill ha Bolognese snabbt, så kör jag i tryckkokaren och då tar jag mindre med vätska! 👌

Lina

Gott recept! Som vegetarian byter jag ut mot vegetarisk färs och umami buljong, för motsvarande fyllig smak. Personligen tycker jag det är värt att investera i körsbärstomater av italienskt märke, då det gör stor skillnad i smak till skillnad mot billigare krossade tomater. Byter sockret mot en liten skvätt flytande honung. Koka pasta tips utöver saltat vatten: tillsätt några droppar olivolja så kokar pastavattnet inte över.

Pia

Jättegod bolognese. Fast jag tar i 2 stora morötter, 2 palsternackor och en näve riven vitkål samt 800g krossade tomater + extra buljong för att göra den lite klimatsmartare. Räcker till ca 8-10 portioner. Grönsakerna försvinner i såsen i och med den långa koktiden. Ekonomiskt och otroligt gott 😀

Anna Mellberg

Hej Pia! Det låter underbart gott! Tack för att du tog dig tid att skriva ner dina råd så att fler av oss kan njuta av en riktigt härlig bolognese! Trevlig helg önskar vännerna på Zeta

Ronja

Återkommande recept som vi använder oss av här hemma. Gör även lasange på resterna ibland. Godaste bolognese för hela familjen, tusen tack!

Simon

Ska det vara 250 eller 400g körsbärstomater?

Anna Mellberg

Hej Simon! 400 g konserverade körsbärstomater blir jättebra! Glad sommar önskar Anna på Zeta

Erik

Stek stjälkselleri, morot och vitlök först. Sen i med BLANDfärsen. Sen i med rött vin. Man kan skippa lagerblad och örter. Buljong kan man skippa om man kokar länge. Gott.

Paula

Skulle inte tro att en italienare skippar örterna…

Peter Öberg

Hugo, självklart ska man ha rotselleri i en bolognese.

Anna Mellberg

Det är en smaksak. I Italien är det väldigt vanligt att använda stjälkselleri i såser. Men rotselleri har en fantastiskt god och intensiv sellerismak och passar bra den med. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Hugo Derninger

Hej! Jag tror inte att man ska ha rotselleri i utan jag tror att ni menar att man ska ha vanlig selleri. 🙂

Maria

Min far va italienare och restaurangägare. Alltid rotselleri i bolognesen för hans del, men i Italien har man lite ,un po di questo un po di quel altro dvs man höftar ….

Helena

Jag har alltid rotselleri i min bolognese, det blir hur bra som helst.

Susanna Hellberg

Det blev den godaste köttfärssåsen någonsin. Jag tillsatte dessutom fransk dragon, Tack! ❤️❤️❤️❤️❤️ Vänliga hälsningar, Sanna H

Anna Mellberg

Åh så roligt att höra! Det är vår favorit också- lika god till vardags som att bjuda på till helgen. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, hälsningar vännerna på Zeta

Karl

Gör den på grillen ! Blir helt sjukt gott Låt den ta tid och puttra/reducera tills den är riktigt fast och fin

Johanna

Godaste köttfärsåsen! Jag har testat med både vitt och rött vin och här hemma föredrar vi rött.

Mathias Lindqvist

Gjort den säkert 10 gånger. Den är så j*vla god!!

Anne Johansson

Så himla god! Gjort den flera gånger och låter koka på låg värme länge! 😁👍

Henrik

Min tjej gjorde enligt receptet och det är den godaste bolognesen jag ätit! 🙂

Anders

Tips! Använd stjälkselleri och vildsvinsfärs eller grytbitar av vildsvin + krydda med rosmarin.

Daniel

Ett riktigt bra recept och en favorit i familjen! Låt den koka och få ta tid, tycker den blir bättre ju längre den får puttra på spisen.

Sebastian

Släng även i kanten från parmesanosten och låt den koka med!

Ett recept som är ett FAVORIT hemma hos oss👌🏻😋

Ett recept som är FAVORIT hemma hos oss👌🏼😋

Benny

Gott recept! Rotselleri är okej, men jag brukar använda två strimlade bladselleri-stjälkar. Lite mildare i smaken.