Pasta med stekt kycklinglever och vitlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)

Vad tycker du?

30min 12 ingredienser

Kycklinglevern fräses och kryddas med vitlök, persilja, rödvinsvinäger och chili och serveras med din favoritpasta.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
Strozzapreti exempelvis
450 g
kycklinglever rensad
2
vitlöksklyftor
1
röd chilipeppar tunt skivad
1 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
2 msk
bladpersilja hackad
1 msk
smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (54)

(54)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Maritha

En av mina absoluta favoriträtter med kycklinglever, snåla inte med vitlöken och chilin.

Anna Mellberg

Hej Maritha! Så roligt att höra, tack för att du hör av dig och berättar! Hälsningar vännerna på Zeta

Monica

Men detta är INTE Strozzapreti – misstag av matlagaren?:eller fotografen ?

Anna Mellberg

Hej Monica! Det är inget misstag av kock eller fotograf, det är däremot ett recept som har många år på nacken- så det är en pastasort som vi hade tidigare. Namnet på receptet bör ändras dock, där har det inte riktigt klaffat. Men strozzapreti fungerar även alldeles utmärkt till detta recept! Hälsningar Zetas provkök

Pär

Väldigt gott recept, jag körde med torkade chiliflingor och det funkade utmärkt.

Fredrik

Jag ringlade lite av er Vit tryffelolja över och rätten blev verkligen förändrad och smakade väldigt gott!

David

Vacker symfoni i all enkelhet.
Vi adderade lite hackad salvia…
gudabenådad mat!
Denna stannar i receptskatten och kommer upprepas. Gormétmat på 30min!