
- RECEPT
Recept för medelhavsmat
Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.Populära recept
Läs våra vanligaste frågor och svar
- Mina recept
- Olivolja
Zetas Olivolja
Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Om olivolja
Olivoljeväljaren
Läs våra vanligaste frågor och svar
- Om medelhavsmat
Om medelhavsmat
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
Kunskap
Hälsa & Hållbarhet
Läs våra vanligaste frågor och svar
- Produkter
Produkter från Zeta
Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.Nya produkter
Visa fler...Läs våra vanligaste frågor och svar
- Om Zeta
Om Zeta
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
OM ZETA
Nyheter & press
Läs våra vanligaste frågor och svar

Hur ska osten förvaras?
Ost är ett livsmedel med lång hållbarhet. Så länge osten är hel, det vill säga i den form den ystats och lagrats, skyddas den från oxidering genom sitt tjocka skal.
När osten delas exponeras fler ytor och osten får en kortare hållbarhet, genom att vakuumförpacka ostarna skyddas de mot syre.
När du öppnat förpackningen håller sig osten bra upp till 3 veckor i kylens nedre del.
Många italienare svepte förr in sin ost i en tygduk, men numera använder man gärna plastfolie. Byt ut tyget eller plastfolien ibland, så hålls ostens smak fräsch längre.