Krämig risoni med pesto och burrata

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tycker du?

20min 12 ingredienser

Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 st
vitlöksklyftor
2,5 dl
3 dl
vatten
1/2 st
kycklingbuljongtärning
1 st
citron
Salt
Nymalen svartpeppar
2 msk
rostade pinjenötter

Gör så här

Tips!

Kycklingbuljongtärningen kan även bytas ut mot en grönsaksbuljongtärning om du önskar en helt vegetarisk rätt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Emma

Är proportionerna mellan vatten (3dl) och risoni (2,5 dl) rätt? Det blev en klump och vätskan räckte inte till för att kok all pasta.

Anna Mellberg

Hej Emma! Den totala mängden vätska blir drygt 4 dl (med mascarpone inräknad) Tycker du att det blir för lite vätska späder du med någon extra dl vatten. Hälsningar från vännerna på Zeta

Micke U

Mycket bra och enkelt, jag höll igen med Pesto och adderade lite spenat samt kyckling – blev riktigt bra!

karina

Ser ut som en elegant smakande rätt! Kommer genast släcka hungern med detta recept!