Recept från Zeta. tortiglioni_puttanesca

Pasta Tortiglioni Puttanesca

Puttanesca - en klassisk italiensk pastarätt men här utan sardeller och istället med god mozzarella.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull utan att de får färg.

Tillsätt vin, tomater och timjan.

Låt sjuda utan lock i 20 minuter.

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Rör i tapenaden i tomatsåsen.

Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner såsen och resterande ingredienser i den nykokta pastan.

Smaka av ytterligare en gång.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

    När Fernando lagar puttanesca använder han 4 tsk sardellcréme för att få en fylligare sardellsmak.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.