Risotto med svartrot

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)

Vad tycker du?

35min 12 ingredienser

Risotto med svartrot, med klassiska italienska smaker som citron och selleri.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
250 g
svartrötter
2
schalottenlökar
1
selleristjälk
1 liter
vatten
2 tärningar
grönsaksbuljong
300 g
arborioris
1
citron, rivet skal och saft
1 dl
rostade hasselnötter
1-2 msk

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Sanna

Går det bra med frusna svartrötter och i såfall när ska de i pannan?

Sophie Berlin

Hej Sanna,
Det går utmärkt att använda sig av frysta svartrötter. Tina dem innan och se till att de är skalade och grovhackade. Därefter är det bara att följa receptet och tillsätta dem som det står i beredningen. 🙂
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Tove

Var är det tänkt att citronen ska in i receptet

Emma Olsson

Hej Tove,
Citronsaften ska blandas i risotton i samma stek när parmesanen ska i. Jag har nu ändrat det i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta