Svartrotsrisotto

Risotto med svartrot

Risotto med svartrot, med klassiska italienska smaker som citron och selleri.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala och finhacka schalottenlöken. Skär selleristjälken tunt. Skala och grovhacka svartrötterna.

Koka upp vatten med buljong i en liten kastrull, håll varm.

Häll olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt lök, selleri och svartrot. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.

Tillsätt riset och rör om ordentligt så att alla korn blir blanka. Fräs 2-3 min. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning.

Häll på den varma buljongen lite i taget med en soppslev. Låt buljongen nästan koka in innan du häller på nästa slev, rör hela tiden!

Smaka av riset efter 15 min, kornen ska vara ganska mjuka men ända ha lite tuggmotstånd.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.