Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 12 ingredienser

Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1 krm
chiliflakes
1/2 dl
bladpersilja, finhackad
1 msk
färskpressad citronjuice
citronzest
1 dl
pastavatten
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (52)

(52)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Johan Lindberg Avbryt svar

Johan Lindberg

Nu har jag förgäves provat flera gånger. Den här osten vill inte fästa på pastan utan bara klumpa ihop sig. Resultatet blir mycket bättre med svensk korvost.

Johan Lindberg

Hur gör man för att osten inte ska bli en enda trådig klump?

Anna Mellberg

Hej Johan! Det gäller att skära osten i små kuber och att snabbt tillsätta den varma pastan och blanda ordentligt. Späd med pastavatten under omröring. Hoppas att det går bättre vid nästa tillfälle, hälsar vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar