Recept från Zeta. Pasta_med_köttragu_st.jpgRecept från Zeta. Pasta_med_köttragu_st.jpg

Pasta med köttragu

En köttragu som denna blir som godast om den får koka länge. Förbered den gärna dagen innan och värm den när du kokar pastan.

Tillagning
Koka

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g högrev eller märgpipa
  • Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
    till stekning
  • 1 gul lök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 200 g rotselleri skalad och tärnad
  • 2 morötter skalade och tärnade
  • rosmarin
  • 2 burkar Zeta Finkrossade tomater

    Zeta Finkrossade tomater

    Läs mer
    (400g)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Putsa köttet fritt från hinnor och senor, skär i grytbitar.

Bryn köttet i olivolja i en stekpanna, salta och peppra och lägg över i en stor gryta.

Finhacka lök och vitlök.

Fräs i olja och tillsätt i grytan.

Skala och skär rotselleri och morot i små tärningar.

Plocka och hacka rosmarin, tillsätt i grytan.

Häll i krossad tomat och vin.

Tillsätt socker, salt och peppar.

Koka under lock på svag värme i 1 timme.

Lyft av locket och låt puttra i ytterligare 10 minuter.

Koka pasta under tiden.

Blanda ragu med den nykokta pastan.

Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med hyvlad parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.