Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 300 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Olivolja extra mild

    Zeta Olivolja extra mild

    Läs mer
    eller Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 gul lök finhackad
  • 2  vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt

    Zeta Matlagningsvin Vitt

    Läs mer
    eller 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1 fpk á 400 g Zeta Plommontomater

    Zeta Plommontomater

    Läs mer
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk oregano torkad
  • salt
  • peppar
  • 1 fpk Zeta Blandade bönor

    Zeta Blandade bönor

    Läs mer
    t.ex. Zeta Kidney Zeta Borlottibönor Zeta Cannellinibönor
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri, stek i ytterligare någon minut.

Rör i tomatpuré, matlagningsvin eller vinäger och tomater.

Koka upp och smula ner buljongtärningen och örter.

Låt sjuda under lock i ca 40-60 minuter. (Har du bråttom, låt det koka under tiden pastan kokar.)

Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten.

Smaksätt med salt och peppar.

Innan servering tillsätt en burk avrunna och sköljda bönor.

Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.