Citron och chilikyckling med ljummen sallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 6 ingredienser

Kyckling i ugn med citron och chili som serveras med en ljummen och smakrik sallad med olika typer av bönor och gröna blad. En lite festligare vardagsmiddag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
kycklingbröst, med skinnet kvar
2 msk
Olivolja Citron, till pensling
1/2
citron, zest
chiliflakes
salt och svartpeppar efter behag
Bönsallad
1 frp
Kidneybönor eller
50 g
haricots verts
50 g
vaxbönor
1 dl
majskorn
1
tunt skivad vitlöksklyfta
1/2
mellanstor röd chili, fint skivad
1 msk
fint tärnad ingefära
50 gram
plockad blandsallad
nymalen svartpeppar
havssalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...