Recept från Zeta. citron_och_chilistekt_kyckling_med_kryddig_bonsallad

Citron och chilikyckling med ljummen sallad

Kyckling i ugn med citron och chili som serveras med en ljummen och smakrik sallad med olika typer av bönor och gröna blad. En lite festligare vardagsmiddag.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda olja och citronskal och pensla kycklingbrösten med blandningen.

Krydda med salt och smulade chiliflakes.

Stek kycklingbrösten gyllenbruna i olivolja med skinnsidan först i het stekpanna.

Lägg sedan brösten på en plåt och stek färdigt i ugn 175 grader ca 15 minuter.

Gör bönsalladen medan kycklingen står i ugnen.

Stek majs, chili, ingefära och vitlök i olivolja tills det fått lite färg.

Häll upp i en skål.

Koka haricots verts och vaxbönor mjuka i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten.

Låt rinna av och blanda med majsblandningen och de blandade bönorna.

Gör en vinägrett genom att röra samman olja och vinäger.

Salta och peppra efter behag.

Blanda vinägretten med salladen.

Servera till kycklingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.