Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 stor kyckling, i 8 bitar
  • salt
  • peppar
  • 2 msk hackad  chilipeppar eller
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin, eller ½ tsk torkad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en gryta i några minuter utan att de får färg.

Lyft upp löken och lägg åt sidan en stund.

Bryn kycklingbitarna i resterande olivolja.

Salta och peppra.

Lägg tillbaka löken och tillsätt chili, rosmarin, tomatpuré, vin och buljong.

Låt sjuda under lock i cirka 30 minuter.

Skeda över buljongen då och då.

Lyft upp kycklingbitarna och koka ihop skyn till simmig konsistens.

Smaksätt med salt och servera med en matig sallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.