Zetas olivoljor

I Zetas bassortiment av olivoljor ingår fyra olika varianter av olivolja;

Zeta Olivolja Originale Extra Vergine är en klassisk matlagningsolja. Olivoljan är kallpressad eller kallextraherad av mogna oliver som ger en rund olivsmak. Zeta Originale är en olivolja blandad utifrån den milda italienska smakkaraktären Gentile.

Zetas absoluta storsäljare Zeta Olivolja Classico Extra Vergine har tydligare karaktär av oliv. Olivoljan är kallpressad eller kallextraherad, perfekt i all matlagning samt också en utmärkt olja till salladen och vinägretten. Zeta Classico Extra Vergine är blandad utifrån den italienska smakkaraktären Armonico.

Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine är den mest smakrika kallpressade eller kallextraherade olivoljan i Zetas bassortiment. Olivoljan har en grönare karaktär i både färg och smak. För den som gillar en mer markant smak på olivolja är Zeta Fruttato den perfekta olivoljan i köket. Zeta Fruttato är blandad utifrån den italienska smakkaraktären Fruttato.

Zeta Olivolja Extra Mild är en olivolja med extra rund och mjuk karaktär. Olivoljan är raffinerad och sedan smaksatt med olivolja Extra Vergine till en mild smak. Zeta Olivolja Extra Mild är Zetas mildaste olivolja och passar utmärkt i köket för den som vill ha den neutrala smaken.

Zeta Casa Di Luca Olivolja Extra Vergine

Varje kök förtjänar en riktigt god olivolja. Zeta Casa Di Luca Olivolja Extra Vergine är två riktigt goda kallpressade eller kallextraherade olivoljor. Oljorna är 100 procent italienska och bär alla de tydliga karaktärsdragen som italiensk olivolja ska ha; pepprighet, elegans och smakrikedom.

Zeta Olivolja Regionale Extra Vergine

Tre olivoljor – tre regioner. Olivoljorna är noga utvalda från tre av Italiens regioner; Sicilien, Marche och Toscana, och har tydliga karaktärsdrag som är specifika för varje region.

Zeta Extra jungfruolivolja Garda har sitt ursprung i det speciella klimatet som råder i de svala bergstrakterna kring Gardasjön i norra Italien och det ger denna olivolja en vackert guldskimrande ton.

Zeta Azienda Guerrieri Olivolja Extra Vergine härstammar från regionen Marche, inte långt från hamnstaden Fano där Fernando Di Luca vuxit upp. Gården Guerrieri drivs hantverksmässigt med stor kärlek till både mark och olivträd. Olivoljemakarna som skapat Azienda Guerrieri, har tolv år i rad gått till final i den prestigefulla tävlingen Ercole Olivario och vunnit hela två gånger. Zeta Azienda Guerrieri Olivolja Extra Vergine är en Fruttato Leggero, dvs den italienska smakkaraktären milt fruktig.

Zeta Olivolja Toscano I.G.P. Extra Vergine är producerad i hjärtat av Toscana på det lilla kooperativet OL.MA. Den toskanska olivoljan är den mest peppriga och fruktiga olivoljan bland Zetas regionsoljor. Zeta Olivolja Toscano I.G.P. Extra Vergine har den italienska smakkaraktären Fruttato Intenso.

Zeta Novello Olivolja Extra Vergine

Zeta Novello Olivolja Extra Vergine görs på de allra tidigaste oliverna – från skördens tio första dagar. Därför är upplagan starkt begränsad varje år. Zeta Novello är en lätt filtrerad olivolja, varje smak- och doftnyans finns kvar i oljan och den är som bäst under november till februari, sedan tonar olivoljan över till mildare smaker.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.