Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

3tim 40min 2 ingredienser

Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om, exempelvis som förrätt på nyårsafton. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk. Vi har även testat att skära tunna skivor av oliver och strössla det över fisken- väldigt gott!

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Rödingcarpaccio
400 g
rödingfilé eller Salmalax
1 tsk
salt
Kaprismajonnäs
1 tsk
dijonsenap
2 st
äggulor
2 1/2-3 dl
1 st
citron, skalet från
Dressing
1 st
citron, saften från
salt och peppar
Picklade tomater
250 g
körsbärstomater
2-3 kvistar
timjan
Lag till pickling
1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
Friterad kapris
Oliver
Späda blad av örter tex oxalis eller basilika

Gör så här

Tips!

Skiva gärna oliver tunt och strössla över fisken!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar