Gulaschsoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tycker du?

2tim 30min 16 ingredienser

Gulaschsoppa med plommontomater, kummin och mejram är mustig och mättande. Servera med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
högrev, i bitar
2
finhackade gula lökar
2
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
1
stor tärnad morot
200 g
tärnad rotselleri
1 1/2 tsk
paprikapulver
1 tsk
hel kummin
1 frp
krossade tomater
8 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
3 msk
färsk hackad mejram
salt, svartpeppar
2-3 msk
hackad persilja
Till servering
gräddfil

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (87)

(87)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Lisa

Inte det lättaste att hitta färsk mejram, funkar det med torkad? Samma mängd?

Emma Olsson

Hej Lisa,
Tack för att du hörde av dig! Det går jättebra att använda torkad mejram, men jag rekommenderar att du då endast tar 1 msk torkad mejram.
Hälsningar
Emma från Zeta

Kim Nilsson

Hur kan tillagningstiden vara 1timme när det ska ”småkoka under lock i 2 timmar”?

Emma Olsson

Hejsan Kim,
Så ska det absolut inte vara, jag har nu ändrat detta. Tack så mycket för din feedback 🙂

Christian

Nej, det är inte ändrat.

Anna Mellberg

Hej Christian! Nu är det definitivt ändrat! Tack för att du uppmärksammade oss på vår miss. Hälsningar Anna på Zeta