Arkiv

Påsk

Samla släkt och vänner till en härlig matfest i påskmatens tecken. Här hittar du de klassiska påskrecepten som sill och ägghalvor men också recept från Italien som t ex Laxcarpaccio med kronärtskockskräm.

Kräftskivans tillbehör

Härlig augustimåne, goda vänner och röda kräftor - bjud in till kräftskiva! Här hittar du recept på goda tillbehör som är gott att servera till kräftorna; filoncini, aioli, tapenadebröd, parmesanpaj, kantarellpasta och en god efterrätt.

Nyårsmenyer

Nyår - vad ska vi äta? Vad ska vi bjuda på? Vi på Zeta har satt ihop ett par nyårsmenyer att njuta själv eller i glada vänners lag. Klassiska rätter som tiramisu varvas med nya, välj något av våra färdiga nyårsmenyförslag eller blanda och skapa din egna nyårsmeny. Vi bjuder dessutom på vintips som matchar maten på bästa sätt.

Julmat med smak av medelhavsköket

Låt medelhavsköket ta plats på julbordet! Medelhavsköket med härliga och fräscha råvaror med fina färger gör årets julbord till en succé. Bjud på dina klassiska favoriträtter på julbordet tillsammans med fräscha gröna tillbehör från medelhavsköket.

Allmänt

Antipasti och småplock

Antipasti är italienarnas småplock och passar perfekt som plockmat före middagen eller som en del av en större italiensk buffé.

Allmänt

Bjud in till buffé

Buffé är det perfekta sättet att umgås och passar utmärkt till studentfesten och vårens alla fester. Många små rätter av buffémat smakar underbart tillsammans. Zeta hjälper dig med receptinspiration på god och enkel buffémat som passar alla.

Allmänt

Bjud in till Grillkväll

Det är alltid gott att grilla! Zeta har en rad recept på enkel och god grillmat, grilltillbehör, glaze och marinader. Glöm inte bort att grönsaker är fantastisk gott att grilla!