Pasta Penne Rigate med italiensk, fyllig tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Klassisk vegetarisk pasta med tomatsås. Hemligheten med den goda såsen är att välja goda tomater och låta alla smakerna puttra ihop sig ordentligt.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor tunt skivade
4 msk
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine till stekning
1 frp
körsbärstomat
1 dl
vatten
1 nypa
strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
Parmigiano Reggiano 14 mån Zeta Parmigiano Reggiano

Gör så här

Tips!

”Hacka” tomaterna genom att sticka ner en sax i burken och klippa några gånger.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (47)

(47)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco