Recept från Zeta. Friterad_zucchini_med_sardell_och_tryffelmajonnas

Friterad zucchini med tryffelmajonnäs

Zucchini frites med två typer av smaksatt majonnäs, en med tryffel och en med smak av sardeller. Goda alternativ till vanliga pommes frites.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda äggulor med senap och vinäger i bunke och vispa fluffigt.

Häll i rapsoljan lite i taget, i en tunn, tunn stråle under konstant vispning, tills majonnäsen blivit tjock.

Smaka av med salt och peppar.

Fördela majonnäsen i två bunkar, smaka av den ena med sardellcrème och den andra med tryffelolja.

Värm frityroljan i en kastrull till 180 grader (läs mer på zeta.nu).

Panera zucchinin; vänd stavarna först i mjöl, sedan i äggvita och sist i ströbröd.

Fritera dem gyllenbruna i oljan och lägg dem på hushållspapper, så överflödig olja rinner av.

Salta och servera med de smaksatta majonnäserna.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Zeta Tryffelolja har en intensiv och unik smak som i lagom mängd ger en elegant och speciell touch till rätten. Smaka dig fram droppvis till rätt mängd.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.