Bullar med choklad och mandelmassa

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

5tim 8 ingredienser

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

st
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
salt
2 dl
råsocker
1
ägg
1000 g
vetemjöl
Fyllning
3/4 dl
kakao
3/4 dl
2 msk
strösocker
2 1/2 msk
vetemjöl
300 g
mandelmassa
Pensling
Ägg
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
Topping
100 g
flagad mandel

Gör så här

Tips!

Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Anna Mellberg

Hej Malin! Prova att halvera mängden kakao, det är ju inte alla som är chokladfantaster! Det går dessutom alldeles utmärkt att kavla ut degen, breda på fyllningen, rulla ihop och skära i bitar. Gör du på det viset slipper du göra knyten och det blir garanterat lika gott. Hälsningar vännerna på Zeta

Malin Bengtsson

Hade så höga förväntningar på dessa bullar då de fått så högt betyg! Men njae… alldeles för mycket kakao och för en som aldrig bakar var det även svårt att få till knytena!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco