Bakade betor med burrata och kikärtskräm

Bakade rödbetor på en bädd av kikärtskräm med körsbär, krämig burrata och silverlök.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 150 grader. Tvätta rödbetorna och lägg dem i en ugnsfast form.

Gnid i betorna i lite olivolja och salta, baka i ugn i 1 till 1 ½ timme, tills betorna är mjuka men behåller lite tuggmotstånd.

Tina och lägg körsbären i en skål och häll på 1 msk balsamvinäger. Låt marinera fram till servering.

Plocka av dillen på fänkålen och spara till garnering, skala lök och hyvla den och fänkålen tunt. Lägg i kallt vatten fram till servering.

Häll av kikärtorna, skölj dem under kallt vatten och värm i en kastrull tillsammans med 2 msk olivolja.

Mixa slät i mixer tillsammans med kummin och fänkålsfrön, smaka av med salt och citron.

Lägg krämen i botten av en djup tallrik, lägg på betorna och riv burrata på toppen.

Häll av vattnet på löken och fänkålen och blanda dem med körsbären, smaka upp med salt och peppar och arrangera på tallriken.

Garnera med dragon och fänkålsdill.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.