Orzo-mix

Orzo betyder korn på italienska och är en favorit i norra Italien. Zetas Orzo-mix är en blandning av både baljväxter och sädesslag. Det gör att den innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver för att må bra, och därför är det ett bra alternativ för den som vill äta mer vegetariskt eller bara minska på köttätandet. Väljer du Orzo till middag får du njuta av både korn, lupinbulgur, delade gula linser och delade gröna ärtor. En mix som är särskilt lämplig till risotto, i soppa eller som tillbehör.

Fullkornsbulgur & Quinoa

Zetas fullkornsbulgur har skalet kvar vilket gör den både fiber- och näringsrik.  I sällskap med röd quinoa, en ört som odlas i Sydamerika, blir protein- och fiberinnehållet än bättre. Quinoa innehåller en hel del omega-3-fetter och är överlag ett bra alternativ till andra kolhydratkällor som bröd, ris och potatis. Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa är överlag en färgsprakande grynblandning på matbordet  och god i både varma och kalla sallader eller som tillbehör till både kött, fisk och fågel, gärna i sällskap med exempelvis soltorkade tomater och fetaost.

Zeta 5 gryner

Ekologisk grynblandning med härlig mix av olika smaker och texturer. I påsen trängs emmervete, korn, långkornigt råris, kamutvete och fullkornshavre. Emmervete är en av världens äldsta vetesorter. Zetas 5 Gryner är en blandning fiberrika och mättande gryn som passar i rustika grytor och matiga sallader.