Vegetariska varmrätter Recept

Goda vegetariska recept på varmrätter med smaker från Medelhavet. Välj mellan klassiker som Melanzane alla parmigiana till modern grynbowl.

Bakade fetaostpaket

Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

(4)

(4)

Bönor med vitt vin och tomat

Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.

(2)

(2)

Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

(2)

(2)

Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

(3)

(3)

Ljummen sallad på primörer och burrata

En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

(4)

(4)

Halloumakisallad med melon

Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

(7)

(7)

Cacio e pepe

Klassisk italiensk vardagspasta som är snabblagad och passar vuxna som barn. Serveras med färskriven parmesanost på toppen och nymalen svartpeppar.

(15)

(15)

Ägg i tomatsås med vita bönor

Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

(9)

(9)

Spaghetti Pomodoro

Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven parmesanost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och tillför härlig smak till rätten.

(4)

(4)

Kikärtsbollar med krispig sallad, pesto, tomatsås vitlökscreme

Goda kikärtsbollar med inspiration från det italienska köket. Serveras med hemmagjord tomatsås och vitlökscreme.

(4)

(4)

Piadina med pesto och oliver

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med pesto, buffelmozzarella, oliver, parmesan och rostade pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(5)

(5)

Piadina med kronärtskocka och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(1)

(1)

Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med champinjoner, buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och tomater. Toppa med lite salladsskott. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(4)

(4)

Aubergine- och Hirsmixsallad med rostade kikärtor & fetaost

Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

(38)

(38)

Hirsmixsallad

Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Spaghetti med savoykål och bönor

En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

(46)

(46)

Linsgryta med tomat och fetaost

Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

(122)

(122)

Bönsallad med crostini

En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

(39)

(39)

BreOlivröra på crostini

Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

(8)

(8)

Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

(17)

(17)

Kikärtor med smak av citron och provencal

Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

(27)

(27)

Linser smaksatta med citronoliver

Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

(18)

(18)

Svarta bönor med grillad paprika

Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

(15)

(15)

Kidneybönor med italiensk salladskrydda

Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

(23)

(23)

Grynotto med rostad pumpa

Variant på risotto men med olika gryner. Tillsammans med rostad pumpa, parmesan och vitlöksstekt svamp blir det en härlig rätt med mycket smak.

(4)

(4)

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

(64)

(64)

Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

(8)

(8)

Medelhavssallad

En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

(31)

(31)

Fritters med bönor

Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Vegetarisk pastagratäng med zucchini

Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

(58)

(58)

Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

(70)

(70)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(23)

(23)

Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

(49)

(49)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(36)

(36)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(19)

(19)

Rostade grönsaker med smulad fetaost

God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

(24)

(24)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(10)

(10)

Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

(36)

(36)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(28)

(28)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(54)

(54)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(40)

(40)

Macka med blandade bönor och friterade salviablad

Matig macka med marinerade blandade bönor blandade med kapris och tomater. Mackan toppas med friterad salvia.

(8)

(8)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(67)

(67)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(53)

(53)

Ratatouille med italienska smaker

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

(51)

(51)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(38)

(38)

Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

(31)

(31)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(33)

(33)

Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

(58)

(58)

Sallad med grillad halloumi och nektariner

Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

(22)

(22)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(33)

(33)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(18)

(18)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(42)

(42)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(13)

(13)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(24)

(24)

Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

(115)

(115)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(28)

(28)

Matig medelhavssallad

Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

(44)

(44)

Pasta av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(23)

(23)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(35)

(35)

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

(36)

(36)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(11)

(11)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(14)

(14)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(38)

(38)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(81)

(81)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(28)

(28)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(41)

(41)

Spaghetti Carbonara med halloumi

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

(245)

(245)

Potatissallad med örtricotta

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

(24)

(24)

Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

(24)

(24)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(32)

(32)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(71)

(71)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(31)

(31)

Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

(6)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(17)

(17)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

(6)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(12)

(12)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(27)

(27)

Bakade betor med burrata och kikärtskräm

Bakade rödbetor på en bädd av kikärtskräm med körsbär, krämig burrata och silverlök.

(12)

(12)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(164)

(164)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(31)

(31)

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(12)

(12)

Vegetarisk lasagne med linser

Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesan och mozzarella.

(50)

(50)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(252)

(252)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(25)

(25)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(60)

(60)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(65)

(65)

Spaghetti med hemlagad Pesto alla Genovese

Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

(20)

(20)

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

(52)

(52)

Pizza Bianca med buffelmozzarella

Pizza Bianca med buffelmozzarella. Pizza Bianca är en pizza utan tomatsås.

(16)

(16)

Tomatsås till pizza

Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.

(34)

(34)

Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

(26)

(26)

Italiensk pizzadeg

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

(222)

(222)

Risotto med svartrot

Risotto med svartrot, med klassiska italienska smaker som citron och selleri.

(36)

(36)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(9)

(9)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(22)

(22)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(92)

(92)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(91)

(91)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(108)

(108)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(26)

(26)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.