Honungskikärtor

Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

Ett spännande tillbehör till parmesanosten! Kikärtorna blir mer neutrala i smak vid rostning och får en härlig sötma och smak med rosmarinhonungen.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 125 grader och lägg sköljda kikärtor på ett bakplåtspapper på en plåt i mitten av ugnen. Rosta tills de är krispiga, ca 30–45 minuter.

Krossa rosmarinbladen i en mortel och blanda med honungen.

Låt kikärterna svalna och lägg dem i en skål. Ringla över honungen.

Servera till parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.