Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 3 ingredienser

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
8
färska fikon
8
timjankvistar
Balsamvinägrett
2 msk
Zeta balsamvinäger
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Stefan

vart kommer hallonen in i receptet på Hallonvinägrett ?
Hallonvinägrett
2 msk
Balsamvinäger Casa Di Luca
2 msk
Extra jungfruolivolja Classico
svartpeppar

Anna Mellberg

Hej Stefan! Vi har nu tagit bort ”hallon” som råkat bli kvar sedan en äldre version av receptet som är omgjort och nu även uppdaterat. Tack för att du uppmärksammade oss. Hälsningar Anna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...