Tiramisú med frisk citronkräm

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

RÖSTA PÅ RECEPTET (57)

(57)

Vad tycker du?

1tim 30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Citronsås
2 dl
saft från citroner
1 dl
vatten
1 1/2 dl
strösocker
10 till 15 st
Vicenzi Savoiardokex
Citronkräm
2 st
stora citroner, rivet skal
2 st
ägg, uppdelade i gulor och vitor
1 1/2 dl
florsocker
250 g
Mascarpone, 1 frp
Toppning
rivet skal av citron
citronmeliss

Gör så här

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Caroline

I tipset står det ”för att få fastare kräm, använd tre ägg istället för fyra”. Men i standardreceptet för 4 står det 2. Är det motsvarande 1,5 ägg för samma effekt för 4 pers?

Emma Olsson

Hejsan Caroline,
Grundrecept för en tiramisu är två ägg på en förpackning mascarpone(250 g). Vi har nu ändrat i vårt felskrivna tips.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Therese

Detta var våldsamt gott! Vi slickade skålarna!

Tips på fantastiskt desservin till denna underbara efterrätt är Brochet nr 4655. Perfekt giftermål mellan smaker!

Cass

Gjorde en variant på receptet för att minska sockermängden. Bytte ut sockret i såsen mot 1msk honung + 1msk xylitol, behöver inte värmas heller. Jag lät det stå i kylskåpet över natten. Pressade även i en liten bit färsk ingefära.

I krämen bytte jag ut sockret mot 1 msk honung i stället.

Det blev supergott! 😋 Nästa gång ska jag testa lite limoncello i såsen. 😉 Kan bara bli bra!

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt
Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Spaghetti med ugnsbakad fetaost

Enkelt och supergott recept på den ljuvligt goda och krämiga "TikTok-pastan" som alla pratar om.

Recept

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

isabella morrone

Isabellas italienska kök

Enkelt och gott för hela familjen! Lär dig laga fantastiska italienska maträtter.

Isabellas italienska kök på köket.se Var med och tävla om matlagning med Isabella

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.