Recept från Zeta. Tapenadebakad_lax_quinoa_li

Tapenadebakad lax med bulgur och quinoa

Ugnsbakad lax med ett täcke av tapenade som serveras med kokt bulgur och quinoa med smak av olivolja och citron.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Bred tapenaden på laxbitarna och lägg dem på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Koka under tiden bulgur och quinoa enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av genom ett durkslag.

Skär paprikan i mindre bitar och rör ner i bulgur och quinoan tillsammans med olivolja, pressad citron och oreganon.

Smaka av med salt och peppar.

Servera till laxen tillsammans med lite rucolasallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.