Recept från Zeta. svamp_olivfritters_li

Svamp- och olivfritters

Fritelle ai funghi e olive. Vegetariska och frasiga svamp- och olivfritters. Servera med ugnsbakade rotfrukter och krispig sallad.

Tillagning
Låt smeten ligga i kylen i ca

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter.

Låt rinna av i ett durkslag.

Stek svamp, lök, chili, timjan och salt i olivolja.

Löken ska svettas men inte ta färg.

Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt svälla i 5 minuter.

Rör runt ett par gånger.

Mixa ihop gryn och kikärtor i en matberedare.

Blanda ihop samtliga ingredienser i en stor skål och ställ gärna smeten i kylen i någon timme.

Forma smeten till 16 runda puckar.

Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek dina fritters på varje sida i 5 minuter tills ytan är krispig och gyllenbrun.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Passar bra även som pålägg på smörgåsen.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.