Recept från Zeta. svamp_olivfritters_li

Svamp- och olivfritters

Fritelle ai funghi e olive. Vegetariska och frasiga svamp- och olivfritters. Servera med ugnsbakade rotfrukter och krispig sallad.

Tillagning
Låt smeten ligga i kylen i ca

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter.

Låt rinna av i ett durkslag.

Stek svamp, lök, chili, timjan och salt i olivolja.

Löken ska svettas men inte ta färg.

Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt svälla i 5 minuter.

Rör runt ett par gånger.

Mixa ihop gryn och kikärtor i en matberedare.

Blanda ihop samtliga ingredienser i en stor skål och ställ gärna smeten i kylen i någon timme.

Forma smeten till 16 runda puckar.

Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek dina fritters på varje sida i 5 minuter tills ytan är krispig och gyllenbrun.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Passar bra även som pålägg på smörgåsen.

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.