Pasta Capellini Carbonara
Capellini Carbonara, en snabblagad klassiker. Capellini är en tunnare pasta som tillsammans med italiensk pancetta, ägg och parmesan är lika god som i Italien.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Servera gärna med en extra äggula, lite mer ost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Alla carbonara betyder ”på kolarhustruns vis” – avsluta därför med att mala ordentligt med svartpeppar över tallriken, så att det ser ut som kolflingor.
Claudio
Hej!
Carbonara med Pancetta? Bacon?? Parmigiano??
Fel ingredienser eller? 🙂 vad har hänt med guanciale och pecorino ost?
Hälsningar
/Claudio
Emma Olsson
Hejsan Claudio,
I originalreceptet till carbonara ska det vara pecorino och guanciale, det vet vi. Men guanciale är en produkt som inte alla kan få tag i, pencetta är lättare att hitta i butiker. Pecorino är det många som inte tycker om, numera är det vanligt att den blir utbytt mot parmigiano och så har vi valt att göra.
Hälsningar
Emma från Zeta