Pasta Capellini Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (384)

(384)
20min

Capellini Carbonara, en snabblagad klassiker. Capellini är en tunnare pasta som tillsammans med italiensk pancetta, ägg och parmesan är lika god som i Italien.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
äggulor
1 fpk
160 g Pancetta eller bacon , tärnad
2
vitlöksklyftor finhackade
2
äggulor
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna med en extra äggula, lite mer ost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Alla carbonara betyder ”på kolarhustruns vis” – avsluta därför med att mala ordentligt med svartpeppar över tallriken, så att det ser ut som kolflingor.

Kommentera

Claudio

Hej!
Carbonara med Pancetta? Bacon?? Parmigiano??
Fel ingredienser eller? 🙂 vad har hänt med guanciale och pecorino ost?
Hälsningar
/Claudio

Emma Olsson

Hejsan Claudio,
I originalreceptet till carbonara ska det vara pecorino och guanciale, det vet vi. Men guanciale är en produkt som inte alla kan få tag i, pencetta är lättare att hitta i butiker. Pecorino är det många som inte tycker om, numera är det vanligt att den blir utbytt mot parmigiano och så har vi valt att göra.
Hälsningar
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.