Pasta Capellini Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (394)

(394)

RÖSTA PÅ RECEPTET (394)

(394)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Capellini Carbonara, en snabblagad klassiker. Capellini är en tunnare pasta som tillsammans med italiensk pancetta, ägg och parmesan är lika god som i Italien.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
äggulor
1 fpk
160 g Pancetta eller bacon , tärnad
2
vitlöksklyftor finhackade
2
äggulor
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna med en extra äggula, lite mer ost och några droppar olivolja på toppen av varje portion. Alla carbonara betyder ”på kolarhustruns vis” – avsluta därför med att mala ordentligt med svartpeppar över tallriken, så att det ser ut som kolflingor.

1 kommentar

RÖSTA PÅ RECEPTET (394)

(394)
Tack!