Recept från Zeta. sötpotatisbröd_li

Sötpotatisbröd

Pane di patate dolci. Saftigt och fiberrikt bröd som är fantastiskt god att rosta!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter.

Låt rinna av i ett durkslag.

Värm ugnen till 180 grader.

Blanda ihop chiafrön och mjölk i en liten skål.

Låt svälla i fem minuter.

Rör runt ett par gånger.

Smörj en brödform med olivolja.

Blanda ner olivolja, vatten och äppelcidervinäger i chiafröblandningen.

Sikta ner de torra ingredienserna för sig.

Rör försiktigt ihop de torra och blöta ingredienserna.

Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 50–60 minuter.

Testa i mitten av brödet med en provsticka, den ska vara torr när brödet är färdiggräddat.

Låt svalna helt i formen innan du skivar upp brödet.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Dubblera gärna satsen och baka två limpor samtidigt. Utmärkta att frysa.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.