Rostade grönsaker med matvete och salladsost

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Salladsosten har en mild karaktär med mildare syrlighet än vanlig fetaost. Självklart kan man göra salladen med vanlig feta.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
paprikor i bitar
1
zucchini i bitar
2
rödlökar i klyftor
salt
peppar
1 burk
Zeta Matvete Durum Ekologisk eller
1 burk
Zeta Linser Ekologiska sköljda och avrunna
1/2
citron saft av
1 frp
Grekisk Salladsost (150g) tärnad
1 1/2 dl
bladpersilja

Gör så här

Kommentera

Kristina Klangö

Tänkte rosta vetet lite lätt I kastrullen innan man häller på vatten och en buljongtärning, ska testa så det blir lite smak på vetet 🌺

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt
Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Spaghetti med ugnsbakad fetaost

Enkelt och supergott recept på den ljuvligt goda och krämiga "TikTok-pastan" som alla pratar om.

Recept

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

isabella morrone

Isabellas italienska kök

Enkelt och gott för hela familjen! Lär dig laga fantastiska italienska maträtter på koket.se/isabellas

Isabellas italienska kök

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.