Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt
Rostad fetaost

Smörj en liten ugnsform med olivolja. Smula fetaosten ganska grovt i formen och sätt in i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter.

Rör om med jämna mellanrum. Först smälter osten ut, men fortsätt att baka tills den får färg, och rör om så att grova smulor bildas. Låt svalna lite.

Sallad

Koka upp vatten och salt. Tillsätt Orzo-grynerna och låt småkoka på medelvärme i 10 minuter.

Sila av vattnet och ringla över lite olivolja. Låt svalna lite.

Lägg upp de ljumna grynen på ett serveringsfat tillsammans med klyftade gulbetor och tomater, oliver och bladsallad.

Ringla över lite olivolja och strö över den rostade fetaosten. Smaka av med salt och peppar.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.