Recept från Zeta. Pasta_Pappardelle_med_jägarens_kyckling_st

Pappardelle med jägarens kyckling

Nykokt pasta pappardelle i tomatsås med vitlöks- och persiljedoftande grillad kyckling - Pappardelle al pollo cacciatore.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Gremolata
  • 3 msk persilja finhackad
  • 1 vitlöksklyfta fint skuren
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.

Sätt in kycklingen i ugnen i 40 minuter.

Vänd klubborna efter halva tiden.

Gör tomatsåsen: stek lök, svamp och vitlök i olivolja.

Häll i tomater och vatten , tillsätt tomatpuré.

Krydda med salt, peppar och oregano.

Låt såsen puttra i ca 30 minuter.

Ta kycklingen ur ugnen.

Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen.

Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter.

Koka upp 4 liter vatten och salta lätt.

Koka pastan enligt minutanvisningen på förpackningen.

Häll av pastan.

Lyft kycklingklubborna ur formen och blanda pastan med tomatsåsen.

Servera med pastan och gremolata.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.