Pasta Pappardelle med champinjoner och tryffelolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (185)

(185)
30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Svampsmaken kommer till sin rätt i pappardelle med champinjoner och tryffelolja.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200g
skogschampinjoner tunt skivade
3
vitlöksklyftor tunt skivade
1 dl
vispgrädde
2 msk
bladpersilja hackad
1 dl
Grana Padano 20 mån färskriven i påse
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

När det är svampsäsong kan du byta ut champinjonerna mot Karl-Johansvamp, kantareller eller trattkantareller. Istället för grädde kan du tillsätta 2 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin till den stekta svampen och vitlöken, låta det mesta koka in och vispa sedan i 150 g mascarpone.

Kommentera

Elisabeth Bragden

Ska det bara va 1dl grädde? Det blir inte mycke sås på pastan. Reseptet är väl för 4p.
Bettan.

Emma Olsson

Hej Elisabeth,
Det räcker med en deciliter grädde i pastan. Det ska inte vara så mycket sås utan endast sätta smak på pastan. Vill du ha mer ”såsaktigt” rekommenderar jag att du späder ut såsen med ca 1/2 dl pastavatten 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.