Pasta Pappardelle med champinjoner och tryffelolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (148)

(148)
30min

Svampsmaken kommer till sin rätt i pappardelle med champinjoner och tryffelolja.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200g
skogschampinjoner tunt skivade
3
vitlöksklyftor tunt skivade
1 dl
vispgrädde
2 msk
bladpersilja hackad
1 dl
Grana Padano 20 mån färskriven i påse
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

När det är svampsäsong kan du byta ut champinjonerna mot Karl-Johansvamp, kantareller eller trattkantareller. Istället för grädde kan du tillsätta 2 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin till den stekta svampen och vitlöken, låta det mesta koka in och vispa sedan i 150 g mascarpone.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.