Pasta Pappardelle med champinjoner och tryffelolja
Svampsmaken kommer till sin rätt i pappardelle med champinjoner och tryffelolja.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
När det är svampsäsong kan du byta ut champinjonerna mot Karl-Johansvamp, kantareller eller trattkantareller. Istället för grädde kan du tillsätta 2 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin till den stekta svampen och vitlöken, låta det mesta koka in och vispa sedan i 150 g mascarpone.
Elisabeth Bragden
Ska det bara va 1dl grädde? Det blir inte mycke sås på pastan. Reseptet är väl för 4p.
Bettan.
Emma Olsson
Hej Elisabeth,
Det räcker med en deciliter grädde i pastan. Det ska inte vara så mycket sås utan endast sätta smak på pastan. Vill du ha mer ”såsaktigt” rekommenderar jag att du späder ut såsen med ca 1/2 dl pastavatten 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta