Pasta Pappardelle med champinjoner och tryffelolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (138)

(138)
30min

Svampsmaken kommer till sin rätt i pappardelle med champinjoner och tryffelolja.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200g
skogschampinjoner tunt skivade
3
vitlöksklyftor tunt skivade
1 dl
vispgrädde
2 msk
bladpersilja hackad
1 dl
Grana Padano 20 mån färskriven i påse
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

När det är svampsäsong kan du byta ut champinjonerna mot Karl-Johansvamp, kantareller eller trattkantareller. Istället för grädde kan du tillsätta 2 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin till den stekta svampen och vitlöken, låta det mesta koka in och vispa sedan i 150 g mascarpone.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.