Recept från Zeta. orzotto_zuchini_li

Orzotto med zucchini och basilika

Risotto di orzo alle zucchine e basilico. Ny spännande variant på risotto som blivit en vardagsfavorit på middagsbordet.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grönsaksbuljong
  • 1 morot skalad
  • 1 tomat
  • 3 st blekselleristjälkar
  • 1 gul lök
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med buljongen.

Fyll en stor kastrull med 1,2 liter vatten, häll i grönsakerna och låt koka i 30 minuter.

Medan buljongen kokar tärnar du zucchini och strimlar basilika.

Håll buljongen varm.

Stek zucchinin, basilikan och vitlöken, salta och peppra och lägg åt sidan.

Värm 3/4 dl olivoljan i en kastrull, häll i Orzo-mixen och fräs i ca 2 minuter, rör om hela tiden.

Häll 3 slevar varm buljong i kastrullen, rör om hela tiden, fortsätt att hälla buljong (1 slev i taget) tills Orzo-mixen känns ”al dente”.

Tillsätt de stekta zucchinitärningarna och basilikan, rör om och häll i lite mer buljong.

Häll i 1/2 dl olivolja och rör om i ytterligare 3 minuter.

Lägg upp på tallrik, garnera med färsk basilika och servera med färska handskalade räkor eller stekt halloumi i skivor.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Går bra att värma upp igen eftersom grynen håller spänsten.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.