Recept från Zeta. orzosoppa_savoykål_li

Orzosoppa med savoykål

Zuppa di orzo con verza. När du vill ha en nyttigare middag som går snabbt att tillaga, då är den här goda soppan med orzo och kål perfekt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 pkt Zeta Orzo-mix Ekologisk

    Zeta Orzo-mix Ekologisk

    Läs mer
    250 g
  • 200 g savoykål strimlad
  • 1 morot skalad och tärnad
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Fruttato
  • 1 1/2 liter grönsaksbuljong (tärning)
  • 2 lagerblad
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2-3 salladslökar skivade
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Fräs grynen och grönsakerna med olivolja i en stor kastrull, utan att de får färg.

Koka upp grönsaksbuljongen och häll den i kastrullen.

Lägg i lagerbladen och låt soppan koka i 8–10 minuter.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Toppa med salladslöken, ringla över Zeta Olivolja och servera med riven Zeta Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.