Recept från Zeta: Mama Theresas pasta med prosciutto crudo

Mama Theresas pasta med prosciutto crudo

Prosciutto crudo är en italiensk, lufttorkad skinka som passar utmärkt med rostade paprikor, olivolja, plommontomater och vitlök i en god pasta.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på grill.

Dela, skölj och kärna ur paprikan.

Lägg på plåt och ringla över olivolja.

Grilla ca 15 min i ugnen tills skalet blivit svart och går att skala av.

Blanchera tomaterna snabbt i kokande vatten.

Lägg i iskallt vatten och skala av skalet.

Stek vitlöken i oljan i en stekpanna.

Tag upp vitlöken och tillsätt prosciutto, paprika och tomat.

Stek allt i ca 10 min.

Tillsätt salt och peperoncino.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Blanda med de fräsa grönsakerna.

Servera med riven parmesan.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.