Lyxig Tiramisu med kaffeglass

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)
4tim 20min

En lyxigare Tiramisu med kaffeglass, chokladkaka och mascarponemousse. En underbar avslutning på en italiensk middag.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kaffeglass
4 dl
mjölk
1 msk
glykos
1,5 dl
strösocker
5
ägggulor
25 g
hela kaffebönor
1
gelantinblad
0,25 dl
Amaretto
Choklad-spongecake
6
ägg
1 3/4 dl
strösocker
1 1/4 dl
6 msk
kakao
Vispad mascarponemousse
1/2 dl
bryggkaffe
1,5 dl
mjölk
1
vaniljstång
3
äggulor
1 dl
strösocker
1
gelatinblad

Gör så här

Tips!

Om du har en gräddsifon hemma, så kan du med fördel använda den istället för en spritspåse för att få en riktigt fluffig spongecake.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

Läs mer

Nyhet!

Zeta Hirs-mix Ekologisk är en blandning av hirs, bovete, amarant, durra, ärtor, quinoa och frön.

HIrs-mix

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.