Lyxig Tiramisu med kaffeglass

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)

Vad tycker du?

4tim 20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En lyxigare Tiramisu med kaffeglass, chokladkaka och mascarponemousse. En underbar avslutning på en italiensk middag.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Kaffeglass
4 dl
mjölk
1 msk
glykos
1,5 dl
strösocker
5
ägggulor
25 g
hela kaffebönor
1
gelantinblad
0,25 dl
Amaretto
Choklad-spongecake
6
ägg
1 3/4 dl
strösocker
1 1/4 dl
mjöl
6 msk
kakao
Vispad mascarponemousse
1/2 dl
bryggkaffe
1,5 dl
mjölk
1
vaniljstång
3
äggulor
1 dl
strösocker
1
gelatinblad

Gör så här

Tips!

Om du har en gräddsifon hemma, så kan du med fördel använda den istället för en spritspåse för att få en riktigt fluffig spongecake.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (16)

(16)
Tack!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor