Recept från Zeta: Lyxig Tiramisu med kaffeglass

Lyxig Tiramisu med kaffeglass

En lyxigare Tiramisu med kaffeglass, chokladkaka och mascarponemousse. En underbar avslutning på en italiensk middag.

Förberedelse för kaffeglass
Tillagning av kaffeglass och choklad-spongecake
Tillagning av vispad mascarponemousse

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Kaffeglass
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk glykos
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 ägggulor
  • 25 g hela kaffebönor
  • 1 gelantinblad
  • 0,25 dl Amaretto
  • Choklad-spongecake
  • 6 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 1/4 dl 
  • 6 msk kakao
  • Vispad mascarponemousse
  • 1/2 dl bryggkaffe
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 gelatinblad
  • 250 g Zeta Mascarpone

    Zeta Mascarpone

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

För Kaffeglass:
Krossa kaffebönorna till grövre bitar.

Koka upp tillsammans med mjölk, glykos, strösocker.

Plasta, låt stå och dra i 30 min.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Koka upp uppkoket igen.

Häll det över äggulorna och koka upp under konstant vispning till 84 grader.

Addera det blötlagda gelatinbladet och sila genom allten finmaskig sil och addera därefter amaretto.

Låt allt svalna och kör sedan i en glassmaskin tills smeten fått lämplig konsistens.

För Choklad-spongecake:
Blanda samman alla ingredienser till en slät smet.

Häll smeten i en spritspåse och portionera sedan upp i papperskoppar.

Micra i cirka 30 sekunder. Plocka sedan isär i småbitar.

För Vispad mascarpone mousse:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna.

Koka upp tillsammans med mjölk och kaffe.

Plasta, låt stå och dra i 20 min.

Blanda äggulorna tillsammans med sockret.

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

Koka upp mjölkblandningen igen och häll den sedan över äggulorna och strösockret.

Värm upp under konstant vispning tills det tjocknar.

Smält de blötlagda gelatinbladen i blandningen, sila och plasta.

Låt stå i 3 timmar i kylen.

Blanda sedan med mascarponen och vispa fluffig.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om du har en gräddsifon hemma, så kan du med fördel använda den istället för en spritspåse för att få en riktigt fluffig spongecake.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.