Recept från Zeta. grönkålssallad_femgryn_li

Grönkålssallad med femgryn

Insalata di cavolo riccio e cinque cereali. Den populära grönkålen gör sig extra bra tillsammans med gryner i denna mättande sallad.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Dressing
  • 1 citron juice (ca 1 1/4 dl) och rivet skal
  • 2 msk Zeta Äppelcidervinäger

    Zeta Äppelcidervinäger

    Läs mer
  • 1 msk agavesirap alt. honung
  • 3/4 dl Zeta Casa Di Luca Intenso Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynen, låt koka i 10 minuter och låt sedan rinna av i ett durkslag.

Blanda ihop dressingen.

Finhacka grönkålen, lägg den i en stor skål och häll över dressingen.

Massera in den i grönkålen med händerna.

Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ihop samtliga ingredienser.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Servera antingen rätten ensam eller tillsammans med till exempel stekt lax. Salladen håller sig i kylen i 3-4 dagar. Överbliven sallad kan stekas upp i olivolja tillsammans med några oliver så blir det som en ny rätt på bara några minuter.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.