Grönkålssallad med femgryn

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)
20min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Insalata di cavolo riccio e cinque cereali. Den populära grönkålen gör sig extra bra tillsammans med gryner i denna mättande sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Happy M Kitchen.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
Zeta 5 gryner
1 liter
löst packad (150 g) grönkål mittstjälken borttagen
2 dl
pumpakärnor rostade
1 pkt
Zeta Ekologiska Linser 380 g
Dressing
1
citron juice (ca 1 1/4 dl) och rivet skal
1 msk
agavesirap alt. honung
3/4 dl
Zeta Casa Di Luca Intenso Olivolja
2
vitlöksklyftor pressade
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Servera antingen rätten ensam eller tillsammans med till exempel stekt lax. Salladen håller sig i kylen i 3-4 dagar. Överbliven sallad kan stekas upp i olivolja tillsammans med några oliver så blir det som en ny rätt på bara några minuter.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Pappardini med kyckling

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

Frittata på grönkål och spaghetti

Animal welfare

Djurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.