Recept från Zeta: Grön, vit och röd kycklinggryta

Grön, vit och röd kycklinggryta

De italienska färgerna i den här lättlagade kycklinggrytan kommer från bönor, soltorkade tomater och salvia.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj matvetet och låt rinna av i en sil.

Gör samma sak separat med de blandade bönorna.

Torka av och salta kycklingbitarna och lägg i en ugnsform med låga kanter.

Stek med övervärme i ugn 235 grader, ca 35 minuter.

När 10 minuter återstår, koka upp tomatstrimlorna med 2 dl vatten och tillsätt buljong, salt och oliver.

Tillsätt balsamvinäger, matvete och blandade bönor.

Koka ca 5 minuter.

Salta och peppra.

Tillsätt små hela eller strimlade salviablad och servera med kycklingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.