Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Makrill
1
citron
1 dl
vatten
1
vitlöksklyfta
4 st
makrillfiléer
salt
peppar
Hirsmixsallad
1 frp
1/2 burk
Soltorkade tomater Classico, avrunna och strimlade
1 kruka
persilja
1/2
citron
salt
peppar
Chilimajonnäs
1
äggula
1 tsk
ljus dijonsenap
2 dl
2 tsk
sambal oelek
1/2
vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Tips!

Se till att skinnet verkligen är torrt på fisken och ha bra glöd så grillningen går snabbt.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (44)

(44)
Tack!

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...