Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (12)

(12)
45min

Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Makrill
1
citron
1 dl
vatten
1
vitlöksklyfta
4 st
makrillfiléer
salt
peppar
Hirsmixsallad
1 frp
1/2 burk
Soltorkade tomater Classico, avrunna och strimlade
1 kruka
persilja
1/2
citron
salt
peppar
Chilimajonnäs
1
äggula
1 tsk
ljus dijonsenap
2 dl
2 tsk
sambal oelek
1/2
vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Tips!

Se till att skinnet verkligen är torrt på fisken och ha bra glöd så grillningen går snabbt.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.