Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tycker du?

45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

Receptet är framtaget i samarbete med Sebastian Gibrand.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Makrill
1
citron
1 dl
vatten
1
vitlöksklyfta
4 st
makrillfiléer
salt
peppar
Hirsmixsallad
1 frp
1/2 burk
Soltorkade tomater Classico, avrunna och strimlade
1 kruka
persilja
1/2
citron
salt
peppar
Chilimajonnäs
1
äggula
1 tsk
ljus dijonsenap
2 dl
2 tsk
sambal oelek
1/2
vitlöksklyfta
salt

Gör så här

Tips!

Se till att skinnet verkligen är torrt på fisken och ha bra glöd så grillningen går snabbt.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)
Tack!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.